Sikrere SM ABC – Side 5

Sikrere SM ABC – Side 5

Aldersgrensen er 18 år for disse sidene


SM er safe sex!
Pisken ble svingt flittig under Sommerparaden i Oslo 2002. Flåte nr 2 Safe Sex Security støttet av Statens Helsetilsyn formidlet blant annet budskapet om SM og bondage som alternativer til usikker sex. Foto: Svein Skeid.

SM som én av 25 måter å ha Safe Sex på. Offentlig støttet informasjon i sommerparaden 2002. Foto: Svein Skeid. Bildet er klikkbart.

SM – sadomasochisme som selvfølgelig bygger på gjensidig tillit, ansvar og kommunikasjon mellom frivillige parter er svært trygt sett utifra et hiv-synspunkt. Tempo, retning, intensitet og grenser bestemmes av balansen mellom lyst og smerte i fortløpende kommunikasjon mellom partene. Sm-slaven har det siste ordet i kraft av et på forhånd avtalt stoppsignal som en siste utvei dersom samspillet skulle skjære seg. Den eneste hiv-risikoen er aktiviteter som skader huden slik at serum eller blod pipler fram. I likhet med blod, kan serum (den blanke væsken fra et skrubbsår) inneholde betydelige mengder hivvirus. Det kan være lurt å bli enige om et spesielt kodeord, ettersom det er lett å rope «stopp» uten å mene det.

Smerteterskel. Enhver smerteelskende SM-er vet det av egen erfaring. Nå har også vitenskapen bekreftet det. Før og under en orgasme øker smerteterskelen din med opptil 100 prosent hvilket forklarer smertetoleransen hos sadomasochister. Forøvrig starter enhver fantasi i hodet. Balansen mellom lyst og smerte bestemmes av samspillet mellom partene. Liksom all annen sex, er også onani sunt for kroppen din, styrker immunforsvaret og forbrenner kalorier.

Snørr og spytt
 er like ufarlig som et tungekyss.

Spanking. Pisking som ikke gjennomhuller huden er sikker i forhold til hiv-smitte. Men det fins andre forholdsregler du må ta. Trygg spanking lærer du best av erfarne folk i foreninger som SMil-Norge, SLM-Oslo eller Smia. Som all annen sex, er kommunikasjon, gradvis tilnærming, oppvarming og oppbygging av intensitet en selvfølge som beskrevet under «SM». Slå på kjøttfulle steder som rompa eller lårene for å unngå skade på knokler, ledd, sener, nerver og indre organer. Jo mer muskler og fett som dekker knoklene, jo tryggere er det. Den øverste delen av ryggen er trygg for de fleste menn. Øvre brystregion er et område som noen liker å bli pisket, andre klarer det ikke. Leggene og kjønnsorganer kan vanligvis tåle lettere pisking, tross individuell forskjell i toleranse. Husk at føttene er fulle av knokler og nerver, leggene inneholder viktige nerver og blodårer, og at kjønnsorganene inneholder mange ømfintlige strukturer. Magen samt brystet under brystvortene bør nesten alltid unngås med mindre vedkommende er bodybuilder. Ellers bør følgende steder unngås: ansikt, nakke, ledd, hender, lenderyggen, flankene fra armhule til midje og mesteparten av leggene og føttene. Noen områder av kroppen kan forårsake sterke smerter og stor skade selv om de bare treffes tilfeldig ved et uhell. Unngå alltid hode, nyrer, ryggraden. Øyne, albuer, knær, ryggrad og nyrer inneholder nerver og årer som kan skades. Å treffe disse områdene kan være så alvorlig, endog livstruende, at du ikke en gang skal tenke på å være forsiktig her! Unngå dem helt. Pass på at det ikke kommer sæd inn i sår, direkte, eller indirekte via hendene. Rens og dekk til eventuelle sår for å beskytte dere begge.

Stearinlys som én av 25 måter å ha Safe Sex på. «Safe Sex Security» støttet av Statens Helsetilsyn informerte om alternativer til usikker sex under Sommerparaden 2002 i Oslo. Kubbelys eller telys som på bildet, er imidlertid neppe å anbefale. Foto: Svein Skeid.

Stearin. Lek med dryppende voks på huden er både en spennende og hiv-sikker aktivitet. De billigste husholdningslysene er best ettersom parafin smelter ved lavere temperatur enn stearin. Tenk på at du bør holde lyset minst 20 cm fra huden for at voksen skal rekke å bli tilstrekkelig avkjølt før den treffer huden så du unngår blemmer eller brannsår.

Suging. Å suge eller bli sugd innebærer en liten sjanse for å bli hiv-smittet. Sår eller sykdommer i gommen øker sjansen. Det samme gjelder hvis man får sæd i munnen og ikke minst om man svelger sæd. Det siste regner Helseutvalget for homofile som usikker sex. Uansett er sjansen for hiv-smitte ved suging betydelig mindre enn ved ubeskyttet analsex. Olafiaklinikken i Oslo anbefaler i dag uansett kondom ved suging fordi blant annet herpes, gonore og syfilis er svært smittsomt ved munnsex. Helseutvalget anbefaler at alle menn som har hatt sex med menn det siste året tar en syfilis-test.

Tatovering. Finn deg et skikkelig tatoveringsstudio. Snakk med venner som er tatovert om deres erfaringer. En seriøs tatoveringskunstner skal ha utstyr for desinfeksjon og beherke sterile teknikker. Før tatoveringen skal alle nåler og maskindeler være sterilisert. Fargestoffene skal ligge i små individuelle plastkapsler med plass til noen få dråper fargestoff som kastes etter bruk. Vedkommende bruker engangshansker, og du blir vasket forløpende med desinfiserende middel.

Tørklekoder brukes innen lær/sm-miljøet til å signalisere interesse. Lærkulturens internasjonale signalkoder representerer hele regnbuens register fra motorsykler, gummi, lær og uniformer, til bondage og SM. Fargekoder signaliseres med tørkle i venstre eller høyre baklomme, venstre side er aktiv, master, utøver etc, høyre side er passiv, slave, mottager. Kjetting eller cockring på skinnjakka har samme betydning: venstre skulder er aktiv, og høyre skulder er passiv. Også nøkleknippe, håndjern etc. ved beltet kan benyttes så lenge du husker på å henge det på riktig side. Mange bruker i dag også fargekodene i lissene på boots, som striper i lær- og gummibekledning, eller som tørkle i halsen. Mest populært er kanskje rød og gul farge. Sikrere sex er selvsagt, og mange av aktivitetene eller rollespillene er sikre i seg selv. Se SLM sine sider for eksempler på de mest vanlige fargekodene.

Tøyning av analåpningen. Instrumenter for dette formål finnes i sex-butikker og i butikker for sykepleieartikler. Skal ikke lånes fra én person til en annen uten forutgående rengjøring. Unngå leketøy som skaper sår eller rifter.

Vakumpumping av pikk, pung og brystvorter er sikrere sex. Intensiteten bør økes gradvis og pumpesylinderen ikke sitte på mer enn tjue minutter for å unngå at blodårer skades. Avbryt hvis huden blåfarges. Det er tegn på oksygenmangel og medfører fare for vevsskader.

https://www.smia-oslo.no